قرص نمک صنعتی
تهیه دستگاه های خاص بیمارستانی و عرضه آن در بازار مصرف داخلی و خارجی
قرص نمک صنعتی
روشهای تهیه آب آشامیدنی سابقهای بسیار طولانی دارد که از مصر باستان آغاز شدهاست و تا کنون ادامه دارد. روشهای بسیار زیادی برای تصفیه آب وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خاص خودش را دارد. به عنوان مثال یکی از روشهای خانگی جهت تصفیه آب و تبدیل آن به آب آشامیدنی که عموم مردم از آن استفاده میکنند، جوشاندن آن است. در این روش با وجود آنکه پس از جوشاندن آب به مدت 15 الی 20 دقیقه، 99% موجودات زنده را میکشد و اغلب مواد شیمیایی را تبخیر (فرار) میکند اما به دلیل تبخیر شدن آب، تراکم فلزات موجود در آن بیشتر میشود.
همچنین همانطور که بالا اشاره شد بسیاری از روشهایی برای این مقصود به کار گرفته میشود بسیار گران هستند و تاثیرات آن نیز ممکن است بعد از مدتی از بین برود. یکی از روشهایی که جهت تصفیه آب توصیه میشود که از آن استفاده شود روش اسمز معکوس نام دارد. در این روش آب از یک غشای میکروسکوپی عبور داده میشود و با وجود فیلترهای متعددی که در آن طراحی شده به تصفیه آب و تهیه آب آشامیدنی سالم منجر میشود.
بسیاری از افراد از اسمز معکوس به عنوان یک روش نسبتا گرون یاد میکنند و معتقد هستند بعد از 6 ماه دستگاه نمیتواند به کیفیت اولیه خود کار کند. باید توجه داشت که در این روش سختی آب در چندین مرحله و از طریق استفاده از فیلترهای متفاوت گرفته میشود به عنوان مثال میکرو فیلترها باعث شفافیت آب میشوند، فیلتر کربن به تمیزی آب کمک میکنند و رزین مورد استفاده با ترکیب یونهای موجود در آب منجر به سبک شدن آب میشوند.
جهت بهبود کیفیت آب آشامیدنی تولید شده در این روش، اقدامات متفاوتی مانند تعویض میکرو فیلتر و یا شستوشوی منظم فیلتر کربن میتوان انجام داد و همچنین برای تولید رزین باید میزان شوری آب در سطح 25% محلول باقی بماند. از آنجایی که سختیگیری آب مستقیما با رزین موجود در آن در ارتباط است و این میزان نیز در طریق غلظت شوری آب بدست میآید بنابراین حفظ این سطح از شوری میتواند به حفظ کیفیت تهیه آب آشامیدنی کمک قابل توجهی بکند. از این روی نمک استفاده شده در این دستگاهها از اهمیت خاصی برخوردار است.
نمک صنعتی
نمک ماده ای معدنی است که عمدتاً از سدیم و کلر ساخته شده، و از مهمترین املاحی است که در خوراک روزانه انسانها به کار میرود. به نمک خوراکی در شیمی سدیم کلرید نیز میگویند. نمک خوراکی به شکل معدنی در تهنشینها و رسوبها همچنین چینخوردگیها وجود دارد که به شکل سنگ نمک استخراج میشود. درجه خلوص نمک صنعتی در حدود 95% است و همچنین بلورهای نیز درشتتر است.
کاربرد نمک صنعتی
این نوع نمک به دلیل خلوص پایینتری که نسبت به نمک خوراکی دارد – درجه خلوص نمک خوراکی 99.2% است – جهت استفاده خوراکی طراحی نشدهاست و کاربرد آن در صنایع دیگری همچون تصفیه آب، مواد شوینده، صنعت آرایشی و بهداشتی و…. است. بلورهای نمک صنعتی ابعاد مختلفی دارد که متناسب با ابعاد بلورهای آن، در دستهبندی نوع نمک نیز تفاوت ایجاد میشود و انواع مختلفی همچون نمک شکری، نمک نخودی، نمک صدفی و…. بهوجود میآید.
همانطور که در بالا اشاره شد از جمله کاربردهای نمک صنعتی، احیای رزین است. نمکی که بدین منظور استفاده میشود نه تنها باید میزان خلوص قابل قبولی داشته باشد که باید غلظت مناسبی در محلول را نیز ایجاد کند.
درجه خلوص نمک صنعتی
قرص نمک تولید شده توسط شرکت صحت صنعت رفیع دارای خلوص 99.9% است. این میزان خلوص بدین معنا است که این محصول دارای کمترین میزان مواد معدنی است و از این روی بهترین محلول تغلیظ شده نمکی را میتواند به وجود آورد و رزینی که با استفاده از یون موجود در این قرص احیا میشود از کیفیت بالاتری برخوردار است و در نتیجه مدت زمان ماندگاری غشای میکروسکوپی نیز افزایش پیدا میکند.
بسته بندی
استریل کامل و بسته بندی مناسب بدون ورود میکروب و اجسام خارجی آلودهکننده یکی ازویژگی های این محصول می باشد که بصورت قرص و بستهبندی باکیفیت ، احتمال تاثیر میکروب و آلودهشدن را به حداقل رسانده است.
رطوبت
رطوبت مهمترین عامل فاسدشدگی در آب به شمار میرود و از این رو در صورتیکه نمک به هر طریقی مرطوب شود، کاهش کیفیت و اثربخشی آن امری اجتنابناپذیر به شمار میرود و این امر منجر به کاهش میزان خلوص و همچنین انحلالپذیری نمک میشود. بستهبندی قرصهای نمک صنعتی شرکت صحت صنعت رفیع از جنس پلی پروپلین است که این نوع بستهبندی ضامن حفظ کیفیت محصولات تولید شده توسط این شرکت است. استفاده از تکنولوژی بهروز دنیا در کنار بستهبندی مناسب موجب شدهاست که این قرصها در طول زمان و در صورت نگهداری مناسب کیفیت خود را حفظ کنند و عاملی منجر به کاهش کیفیت آن نشود.
انحلال پذیری
ضریب انحلال پذیری بالاتر به معنای میزان محلول شوندگی یک ماده در یک مایع است و آزمایشهای انجام شده بر روی محلول قرص نمک صنعتی شرکت صحت صنعت رفیع حاکی از آن است که این محلول تراکم بسیار بالایی دارد و این تراکم نمک بالا میتواند به احیاشوندگی رزین موجود در آب و در نهایت سختیگیری آن بیانجامد.